Medlemserbjudanden 2022/2023

Exklusivt för medlemmar i Musikens Vänner

MEDLEMSRESA TILL "DET STORA OVÄSENDET"


"Det stora oväsendet" i Prästmon, Kramfors, söndag 3 juli, är en musikalföreställning som handlar om häxprocesserna i Torsåker i slutet av 1600-talet, då 100 människor (främst kvinnor) anklagas för att vara häxor och 71 av dem avrättades.


I föreställningen, skriven av Ellinor Berglund och Jenni Skogsfors, tolkar professionella musikalartister och amatörer händelserna i Torsåker. I orkestern finns en rad musiker från länet (bland annat vår ordförande Lennart Åkermark) och regissör är Helena Svartling från Teater Västernorrland.


Föreställningen spelas utomhus så varma kläder är bra att ha med, även om vi hoppas på sol och värme.


Vi undersöker möjligheten att hyra en buss (men har inte fått prisuppgift ännu) och åka upp på söndag mitt på dagen, se föreställningen kl 16 och åka åter till Sundsvall efter föreställningens slut. Biljetterna kostar 350 kr och bussresan gissar vi kommer att kosta 300 kronor om vi blir ca 30 personer.


Visst låter det intressant!

Anmäl ditt intresse via formuläret här eller skicka e-post till info@musikensvanner.se


VÄLKOMNA!Planerad medlemsresa till Baroque & Beyond i Nordmaling


Vi har tidigare informerat om att vi planerar en medlemsresa till Nordmaling och deras Baroque & Beyond!

Nu är vi på gång och vill därför känna av ert intresse för denna resa.


Resan är planerad mellan den 22  och 24  augusti med två övernattningar.
Vi bjuds fantastisk barockmusik med Ensemble Utile Dulci kvällen den 22 augusti och dagen efter, den 23 augusti, får vi lyssna till de fantastiska blockflöjtisterna Dan Laurin och Anna Paradiso.
Den 24 augusti planerar vi en utflykt till någon trevlig sevärdhet och därefter hemresa.

Kostnad för resan beräknas till ca 3500 kronor per person inklusive buss, två hotellnätter, två middagar och konsertbiljetter.
Exakt belopp meddelas innan bindande anmälan.


Om du/ni tycker detta låter intressant, skicka intresseanmälan här eller via ett mail till info@musikensvanner.se


VÄLKOMNA MED INTRESSEANMÄLAN!Inställd

pga få anmälda

Historik medlemserbjudanden

Wilhelm Stenhammar 150 år


2021 är det 150 år sedan Wilhelm Stenhammar föddes. 2020 var det 250 år sedan Beethoven föddes och det firandet blev till största delen inställt pga pandemin.


Magnus Haglund, kulturskribent och författare till biografin Wilhelm Stenhammar som gavs ut 2019, kommer tillsammans med konsertpianisten Helena Ha-Young Sul, konstnärlig ledare för Göteborgs internationella pianofestival, ge oss en föreläsning i ord och ton ägnad Stenhammar och hans koppling till Beethoven.


Lördag 30 oktober kl 15.00

Plats Martin Luther-salen Kyrkans Hus

Exklusivt för medlemmar i Musikens Vänner och kostnadsfritt för medlemmarna.


Årsmöte för föreningen hålls i samma lokal 30/10 klockan 13.00

Anmäl dig HÄR eller skicka mail till info@musikensvanner.se


Möte och samtal med tonsättaren Britta Byström exklusivt för medlemmar i Musikens Vänner


Britta Byström, uppvuxen i Sundsvall, är en kompositör som blir allt mer uppmärksammad och hyllad med många priser och utmärkelser. Hon fick sin första musikaliska skolning som trumpetelev i Kommunala Musikskolan och antogs 1995 till kompositionsutbildningen vid Musikhögskolan i Stockholm.
I augusti 2021 uruppförs Parallel Universes på en Proms-konsert i London. Verket är beställt av BBC för att fira Royal Albert Hall 150 år.
Nordiska Kammarorkestern har framfört flera av hennes verk.

Sundsvalls Orkesterförening har med ekonomiskt stöd av Statens kulturråd beställt ett verk av Britta som kommer att uruppföras i februari 2022.
Lennart Åkermark kommer att leda samtalet med Britta.


Onsdag 29 september kl 19.00

Plats Programsalen Kulturmagasinet
Exklusivt för medlemmar i Musikens Vänner och kostnadsfritt för medlemmarna.


Medlemsresa till Söråkers Folkets Hus

Figaros Bröllop av W.A. Mozart i en sändning från Metropolitan med vår svenske storstjärna Peter Mattei som greve Almaviva

Kvällen inleds med en buffé 17.30 och föreställningen startar kl 19.00. Publikplaceringen blir smittsäkrad. Varannan rad i salongen är tom och även max 4 i ett sällskap och sedan två tomma stolar innan nästa person/par på de rader som används.

Kostnad för mat och föreställning är 370 kr.


Vi kommer att ordna med busstransport för våra medlemmar, som
bekostas av Musikens Vänner, från Bussnavet till Söråker och åter.

Fredag 27 augusti 2021


Exklusivt för medlemmar i Musikens Vänner

Medlemsresa till Katrina Kammarmusikfestival Åland
Konstnärlig ledare Cecilia Zilliacus


Se hela programmet här!


Information om resan

Datum 9 augusti - 11 augusti 2021Exklusivt för medlemmar i Musikens VännerVassilis Bolonassos föreläser om Johann Sebastian Bach och Georg Friedrich Händel


Visst minns ni Vassilis Bolonassos, känd som radioröst i P2 där han i 13 år producerade programmet Alltid på en söndag, med tidig klassisk musik!?


Torsdag den 16 december har du som medlem i Musikens Vänner möjlighet att få lyssna till Vassilis när han under en timme föreläser för oss om Johann Sebastian Bach och hans Juloratorium.

Dessutom får vi fredag den 17 december en föreläsning om Georg Friedrich Händel!


Föredraget om Bach och Juloratoriet är kostnadsfritt för Musikens Vänners medlemmar och hålls i Tonhallen mellan 16.30-17.30 den 16 december.

Samma kväll, klockan 19.00, framför Nordiska Kammarorkestern tillsammans med Eric Ericssons Kammarkör Juloratoriet från Tonhallsscenen.

Observera att om du vill lyssna till konserten med Nordiska Kammarorkestern och Eric Ericssons Kammarkör, krävs konsertbiljett som du köper hos Entré Sundsvall.


Fredag den 17 december kan Musikens Vänners medlemmar kostnadsfritt besöka Kulturmagasinets Programsal, där föredrag om Händel ges mellan 10.00 - 12.00.
Cirka 11.00 blir det en paus där man har möjlighet att köpa förtäring.


Välkomna båda dagarna!


Föredrag om Johann Sebastian Bach
Torsdag 16 december kl 16.30 - 17.30  

Plats Tonhallen


Föredrag om Georg Friedrich Händel
Fredag 17 december kl 10.00 - 12.00

Plats Programsalen Kulturmagasinet 
Föranmälan krävs!

Sista dag för anmälan 16 december


Exklusivt för medlemmar i Musikens Vänner
I samarbete med SeniorUniversitetet Sundsvall

Torsdagskväll i Sundsvall med Boel Adler


Visst har du lyssnat till ”Lördagsmorgon i P2” med Boel Adler? Nu får du möjlighet att möta henne här i Sundsvall i ett arrangemang speciellt för Musikens vänner.


Nyupptäckta musikskatter

På senare år har musik av en rad framstående kvinnliga tonsättare plockats fram ur dammiga arkiv, och namn som Laura Netzel, Amanda Maier och Nancy Dalberg börjar leta sig in bland männen i konsertprogrammen. 
Den här kvällen berättar Boel Adler om pionjärer och livsöden och spelar musik som är på god väg att bli en omistlig del av vårt musikliv.

Boel Adler är sångerska och sångpedagog, utbildad på musikhögskolan i Malmö. Hon fick sin första anställning på P2 1991. Numera är hon frilansande journalist med kontinuerliga uppdrag för Sveriges radio P2. Hon har bland annat i perioder lett programmet "Klassisk förmiddag", men arbetar även som presentatör i andra musiksammanhang.

Programmet, som är ca 2 timmar plus paus, är gratis för medlemmarna i Musikens vänner. Det finns fika att köpa i pausen.

Varmt välkommen!

Styrelsen i Musikens vänner


Anmäl dig här via vårt formulär.

Eller via e-post info@musikensvanner.se


Exklusivt för medlemmar i Musikens Vänner och kostnadsfritt för medlemmarna.

Intresseanmälan för operaresa till Söråker 7 maj 2022


Vill du åka med till Söråker och se Turandot i maj?

Vi har reserverat biljetter till föreställningen lördag 7 maj och vill nu kolla om du är intresserad att följa med. Biljett och buffé (inkl bordsvatten) kostar 470 kr. Gemensam resa Sundsvall - Söråker med buss som Musikens vänner bekostar. Visst låter det lockande!

 

Turandot

Metropolitans dramatiska sopran och superstjärna Anna Netrebko gör för första gången rollen som Turandot i Franco Zeffirellis klassiska uppsättning av Puccinis underbara opera. Yonghoon Lee är prinsen som vill vinna den iskalla prinsessans hand (och inte förlora huvudet), och sjunger den episka opera-hiten ”Nessun dorma”.

Dirigent: Marco Armiliato.

Speltid: ca 3 tim och 15 minuter inkl 2 pauser.

 

Vi vill ha en intresseanmälan nu för att pejla reslusten och lite längre fram återkommer vi med fråga om bindande bokning.

Anmäl ditt intresse här via vårt formulär.

Eller via e-post info@musikensvanner.se.